Tweakblogs en RSS

Door rob_erwt op vrijdag 4 juni 2010 10:52 - Reacties (21)
Categorie: Werk, Views: 6.770

We hebben een kleine aanpassing gemaakt in de RSS feeds voor de Tweakblogs. Hierdoor worden Tweakblogs posts niet langer in hun geheel getoond in de RSS feed. meer info na de jump. ;)

Lees verder »

V&A en nieuwsbrief layout

Door rob_erwt op vrijdag 10 juli 2009 11:28 - Reacties (19)
Categorie: Werk, Views: 7.819

En toen waren er weer twee projectjes af. :) Er zijn namelijk wat kleine aanpassingen gebeurt aan V&A en daarnaast is de layout van de nieuwsbrief eens flink op de schop genomen en moderner gemaakt.

Vraag & Aanbod

Er zijn geen grote dingen aangepast, gewoon hier en daar wat geoptimaliseerd. Er zijn wat tekst inconsistenties verbeterd en tikfoutjes verwijderd. Daarnaast zijn er twee wat grotere dingen aangepast.

Ten eerste is het nu mogelijk om bij het plaatsen van een advertentie een 'Preview modus' aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat alleen de plaatser (en de modjes) de advertentie kunnen zien. Op deze manier kun je rustig wat sleutelen aan de je opmaak en teksten zonder dat de rest van de community ook meteen de advertentie ziet. Om hem uiteindelijk wel te tonen, zet je het vinkje uit in het edit scherm en voila: een prachtige V&A advertentie. ;)

V&A veilingen
V&A veiling zoeken en legenda


Het tweede wat aangepakt is, zijn de veilingen. We hebben icoontjes aan de advertenties toegevoegd om aan te geven dat het een veiling betreft, vergelijkbaar met zoals we dat al deden voor Vraag advertenties. Voor veilingen gebruiken we een groene 'O' voor open veilingen en een rode 'G' voor gesloten veilingen. Ook in de zoekbox kun je nu aangeven dat wel, geen of juist alleen maar veilingen bij het zoekresultaat wil.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief heeft een compleet nieuwe styling gekregen. Nog altijd werd daar een oude layout gebruikt die in het niets meer leek op de FP. We hebben gepoogd de look & feel van de FP nu ook in de nieuwsbrief onder te brengen en daar zijn we denk ik best in geslaagd. :)

Bij designen voor browsers loop je al vaak tegen verschillende interpretaties van de render engines aan, bij email clients is dit nog veel erger kunnen we jullie vertellen. Webmail clients zijn hierbij erg, maar Outlook spant wel de kroon. In al zijn wijsheid heeft Microsoft besloten om als render engine te kiezen voor de Word renderer en geloof me: daar wordt niemand blij van... Maar na een boel vloeken en mopperen, hebben we ook in Outlook de nieuwsbiref enigszins op orde gekregen. Het blijft behelpen met HMTL en email, maar al met al denken we dat een goed resultaat neergezet hebben. Als je wilt weten of jouw client het een beetje goed doen, kan je het vergelijken met de online variant. :)

Nieuwsbrief
De nieuwe nieuwsbrief in Thunderbird


Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen, kun je er nu ook voor kiezen om niet alle FP rubrieken mee te nemen. Zo kan je een nieuwsbrief ontvangen waar bijvoorbeeld alleen Games en Mobile nieuws staat. Dit instellen kan via je instellingen pagina. Indien je genoeg karma hebt, kun je ook de optie 'Custom nieuwsbrief' aanschaffen in de Karmastore en dan kun je via je instellingen pagina ook bepaalde soorten nieuws (reviews, meuk, .plans) weglaten uit je nieuwsbrief als je die niet wilt lezen.

Mocht je in deze fetaures nog bugs tegenkomen dan kun terecht op Devtrack, het forum of anders hier in de comments. :)

Betere overzichten

Door rob_erwt op maandag 6 april 2009 16:25 - Reacties (18)
Categorie: Werk, Views: 7.889

Nadat we de Tweakblogs vrij hebben gegeven aan alle gebruikers (mits ze genoeg karma hebben ;) ), werden de overzichtlijstjes op de Tweakblogs homepage een beetje ontroereikend. Er kwamen zoveel nieuwe Tweakblogs en posts bij dat je al snel posts miste omdat er al weer zo veel nieuwe geschreven waren.

En dat is natuurlijk een goed ding. Althans, de snelheid waarmee posts verschijnen, niet zo zozeer de toegenomen onduidelijkheid op die overzichtpagina. Dus daar hebben we maar wat aan gedaan. Vanaf heden kun je de lijstjes die je vind op de homepage 'uitklappen' voor meer resultaten.

Een ander veelgehoord commentaar was dat alleen de nieuwste posts van een gebruiker in (bijvoorbeeld) de tracker verscheen. Als een gebruiker dan vlak achter elkaar twee posts schreef, miste je er al snel een. Ook daar hebben we wat aan gedaan. Op de Tweakblogs homepage kun je nu op het kopje 'Updates' klikken waarmee je naar een pagina gaat waar de laatste 50 blogposts verschijnen zonder de filtering. Zo hoef je echt nooit meer iets te missen! ;)

Tweakblogs aanpassingen

Door rob_erwt op vrijdag 27 februari 2009 12:10 - Reacties (17)
Categorie: Werk, Views: 7.414

Nadat crisp donderdag al de nodige aanpassingen aan de Tweakblogs had uitgerold en uitgelegd, is het vandaag de beurt aan de features waar ik mee bezig ben geweest. Het was al weer een tijdje geleden dat we ons bezig hadden gehouden met featurerequests en niet-blocking bugs voor de Tweakblogs en dus hebben we Devtrack maar eens opgezocht en zijn los gegaan. :) De dingen die ik aangepast heb, zijn eigenlijk onder te verdelen in 2 catagoriŽn, namelijk css gerelateerde zaken en de reacties.

CSS aanpassingen

CSS aanpassen voor TweakblogsWat betreft de CSS hebben we vooral het aantal opties uitgebreid. Zo kun je links nu beter stylen en datzelfde geldt voor titels.

Ondertussen werden de opties een behoorlijk lange en onoverzichtelijke lijst dus hebben we gelijk de pagina waar je de CSS kan aanpassen voorzien van een onderverdeling in tabjes. Zo blijft het overzicht nog een beetje bewaard. :) Hoe dat er uitziet kun je op het plaatje hiernaast zien of, als je zelf een tweakblog hebt, op je admin pagina natuurlijk.

Reacties aanpassen

Een tweede veelgehoorde vraag was de mogelijkheid om de reacties aan te passen door de persoon die de reactie geplaatst had. Daar hebben we lang de boot voor afgehouden, maar we zijn nu toch om. :) Vanaf nu is er dus de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen reactie aan te passen. Hiervoor zijn echter twee beperkingen. Op de eerste plaats moet je een ingelogde gebruiker zijn. Als je (semi-)anoniem hebt gereageerd, kun je je reacties niet aanpassen.

De tweede beperking is dat een Tweakblog eigenaar dit eerst aan moet zetten! Standaard staat deze functionaliteit uit, maar je kunt dit aanpassen in het admin gedeelte van je Tweakblog zoals heironder te zien is in het screenshot.

http://tweakers.net/ext/f/dqyhBAOXkxDreHmFcx4f1yHv/full.jpg


Je kunt hier als Tweakblog eigenaar opgeven of een gebruiker zijn reactie helemaal niet mag aanpassen (default gedrag), altijd mag aanpassen of mag aanpassen voor een bepaalde tijd, namelijk 1 dag, 1 week of 1 maand. Als op een Tweakblog reacties aangepast mogen worden, ziet een ingelogde gebruiker voor zijn reacties een icoontje waarop hij kan klikken. Dan opent zich inline (fp style) een formuliertje waar de reactie in aangepast kan worden. Easy as that. :)

Direct Messages

Als laatste: Erkens is bezig geweest om voor allerlei notificaties ook de mogelijkheid voor DM in te bouwen. En aangezien we ook op de Tweakblogs de mogelijkeheid hebben om een notificatie te krijgen als er een reactie gegeven wordt op je blogpost, kun je vanaf nu ook instellen dat je deze notificaties krijgt via DM. Ook dit is in te stellen in het admin gedeelte voor je tweakblog zoals op bovenstaand screenshot te zien is.

Overigens staan er nog wat meer items op de lijst om gefixed te worden voor de Tweakblogs, maar daarover later meer.

Basis statistieken

Door rob_erwt op maandag 7 april 2008 13:50 - Reacties (3)
Categorie: Werk, Views: 9.236

Een tijd geleden vroeg AtleX om statsitieken voor de Tweakblogs. Helaas hadden we er toen even geen tijd voor, dus AtleX heeft toen zelf wat gebakken wat alleraardigst werkt.

Ondertussen zijn we er zelf ook aan toegkomen en dus geef ik jullie: statistiekjes!

Verwacht er niet teveel van, veel verder dan was basis getalletjes zijn het niet, maar voor de cijfer fetisjisten onder ons is het tenminste iets... ;)

Denk nu trouwens niet dat AtleX statistiekjes overbodig zijn! Hij trackt onder anderen waar je bezoekers vandaan komen terwijl wij alleen het aantal bezoekers registreren.

Wie weet worden ook de lokale statistieken uitgebreid, maar voorlopig moeten jullie het hier even mee doen. Have fun! :)