V&A en nieuwsbrief layout

Door rob_erwt op vrijdag 10 juli 2009 11:28 - Reacties (19)
Categorie: Werk, Views: 7.819

En toen waren er weer twee projectjes af. :) Er zijn namelijk wat kleine aanpassingen gebeurt aan V&A en daarnaast is de layout van de nieuwsbrief eens flink op de schop genomen en moderner gemaakt.

Vraag & Aanbod

Er zijn geen grote dingen aangepast, gewoon hier en daar wat geoptimaliseerd. Er zijn wat tekst inconsistenties verbeterd en tikfoutjes verwijderd. Daarnaast zijn er twee wat grotere dingen aangepast.

Ten eerste is het nu mogelijk om bij het plaatsen van een advertentie een 'Preview modus' aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat alleen de plaatser (en de modjes) de advertentie kunnen zien. Op deze manier kun je rustig wat sleutelen aan de je opmaak en teksten zonder dat de rest van de community ook meteen de advertentie ziet. Om hem uiteindelijk wel te tonen, zet je het vinkje uit in het edit scherm en voila: een prachtige V&A advertentie. ;)

V&A veilingen
V&A veiling zoeken en legenda


Het tweede wat aangepakt is, zijn de veilingen. We hebben icoontjes aan de advertenties toegevoegd om aan te geven dat het een veiling betreft, vergelijkbaar met zoals we dat al deden voor Vraag advertenties. Voor veilingen gebruiken we een groene 'O' voor open veilingen en een rode 'G' voor gesloten veilingen. Ook in de zoekbox kun je nu aangeven dat wel, geen of juist alleen maar veilingen bij het zoekresultaat wil.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief heeft een compleet nieuwe styling gekregen. Nog altijd werd daar een oude layout gebruikt die in het niets meer leek op de FP. We hebben gepoogd de look & feel van de FP nu ook in de nieuwsbrief onder te brengen en daar zijn we denk ik best in geslaagd. :)

Bij designen voor browsers loop je al vaak tegen verschillende interpretaties van de render engines aan, bij email clients is dit nog veel erger kunnen we jullie vertellen. Webmail clients zijn hierbij erg, maar Outlook spant wel de kroon. In al zijn wijsheid heeft Microsoft besloten om als render engine te kiezen voor de Word renderer en geloof me: daar wordt niemand blij van... Maar na een boel vloeken en mopperen, hebben we ook in Outlook de nieuwsbiref enigszins op orde gekregen. Het blijft behelpen met HMTL en email, maar al met al denken we dat een goed resultaat neergezet hebben. Als je wilt weten of jouw client het een beetje goed doen, kan je het vergelijken met de online variant. :)

Nieuwsbrief
De nieuwe nieuwsbrief in Thunderbird


Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen, kun je er nu ook voor kiezen om niet alle FP rubrieken mee te nemen. Zo kan je een nieuwsbrief ontvangen waar bijvoorbeeld alleen Games en Mobile nieuws staat. Dit instellen kan via je instellingen pagina. Indien je genoeg karma hebt, kun je ook de optie 'Custom nieuwsbrief' aanschaffen in de Karmastore en dan kun je via je instellingen pagina ook bepaalde soorten nieuws (reviews, meuk, .plans) weglaten uit je nieuwsbrief als je die niet wilt lezen.

Mocht je in deze fetaures nog bugs tegenkomen dan kun terecht op Devtrack, het forum of anders hier in de comments. :)

Volgende: Tweakblogs en RSS 06-'10 Tweakblogs en RSS
Volgende: Betere overzichten 04-'09 Betere overzichten

Reacties


Door Tweakers user jeroenzelle, vrijdag 10 juli 2009 12:42

Nieuwsbrief ziet er goed uit!

Alleen waarom Forum posts er ook in? Die wisselen elke halve seconde op de frontpage doordat mensen nieuwe posts plaatsen. Vind dat beetje niet-nuttig..

Door Tweakers user rob_erwt, vrijdag 10 juli 2009 12:44

Dat is vooral bedoelt om mensen een beetje te wijzen op het bestaan van het fourm. :) In de nieuwsbrief proberen we een goede dwarsdoorsnede te geven van wat er de afgelopen 24 uur speelde op tweakers.net. En daar hoort het forum natuurlijk ook bij.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 juli 2009 12:44]


Door Tweakers user PaddoSwam, vrijdag 10 juli 2009 13:04

Email templates, wat een drama :X wel gaaf dat het jullie toch gelukt is zo'n vrij complexe layout (voor een email template) werkende te krijgen in veel situaties.

Door Tweakers user bonus, vrijdag 10 juli 2009 13:22

Is er ook een optie als " zie al mijn advertenties" zodat als je meer dingen hebt aangeboden iemand dat door een klik op de link kan zien. Makkelijk als je een systeem in
delen aanbied... (als die optie er al is dan heb ik hem nog niet gezien vandaar)

Verder werkt het zoals altijd allemaal gewoon goed !!!

Door Tweakers user rob_erwt, vrijdag 10 juli 2009 13:28

@bonus: die functionaliteit is er al. Via je profiel vind je een linkje 'V&A advertenties' waar al je actieve advertenties staan. Voor jou is dat dan deze link: http://tweakers.net/aanbod/list_ads/user/26227

Deze link vind je, naast in je gallery, ook bij de verkoper informatie bij een V&A advertentie.

Door Tweakers user bartware, vrijdag 10 juli 2009 13:30

Ben zeer benieuwd hoe zoiets er in Lotus Notes uitziet.
Wij hadden hier een testserver die rapportjes mailt, maar CSS opmaak wordt volstrekt genegeerd in notes (7).

Maar goed, het nut van de t.net nieuwsbrief heb ik nooit ingezien. Ik bezoek de FP vaak genoeg om niets te missen.

Door Tweakers user rob_erwt, vrijdag 10 juli 2009 13:34

Ik heb niet getest is Lotus, maar als ik kijk naar dit overzichtje, vrees ik het ergste inderdaad.

Mocht je Lotus Notes (moeten) gebruiken en de nieuwsbrief willen lezen, dan zou ik aanraden om je in te schrijven voor de tekst versie van de nieuwsbrief.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 juli 2009 13:34]


Door Tweakers user PcDealer, vrijdag 10 juli 2009 14:14

In Outlook kun je toch zelf instellen welke renderer wordt gebruikt? Voor Word moet je een aparte vinkje zetten. Of praat ik nu poep?

Door Tweakers user rob_erwt, vrijdag 10 juli 2009 14:16

Dat zou heel goed kunnen, maar default pakt Outlook 2007 (en 2010) de Word renderer. En ik vermoed dat het merendeel van de gebruikers het bij deze default houdt.

Door Tweakers user Erkens, vrijdag 10 juli 2009 15:14

* Erkens aait rob_erwt, mooi werk :P
Sorry voor jouw werk, maar ik blijf bij de plain-text versie (mijn antieke windows mobile telefoon snapt geen html mail :+ )

Overigens viel het mij op (custom nieuwsbrief) dat het onderdeel "Achter de schermen" vandaag leeg was, alleen de kop stond er, gisteren stond alleen de .plan over de sim-only abo's er en eergisteren ontbrak ook de koptekst. Is dit een bug en wil je hem in devtrack of is het gewoon een feature en moet ik niet zeuren :+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 juli 2009 15:14]


Door Tweakers user rob_erwt, vrijdag 10 juli 2009 15:37

@Erkens: Gaat het over de text versie van de nieuwsbrief? Daar zijn de lege kopjes een 'feature' (lees: te veel werk om ze niet te tonen... ;) ). lege kopjes ontstaan dan trouwens doordat er in de 24 uur sinds de laatste nieuwsbrief geen items in die categorie zijn.

Als het in de HTML versie was, mag je idd wel even een devtrack aanmaken. En daar dan ook even in vermelden welke elementen van de custom nieuwsbrief je aan had staan en welke rubrieken (if any).

Door Tweakers user Erkens, vrijdag 10 juli 2009 15:51

Ik doe niet aan html mail :P

Maar als het te veel moeite is om het kopje weg te halen, waarom was die wel weg bij de mailing van 8 juli (en daarvoor), en voor de volledigheid, mijn nieuwsbrief komt om 7.00 uur.
Ik vind het prima dat er een leeg kopje staat hoor (hoewel een klein tekstje geen kwaad kan) en wellicht een idee om ook de redactieblogs te vermelden ergens in de nieuwsbrief?
Hmm, wellicht loop ik straks nog even naar devtrack >:)

Door Tweakers user Phyxion, vrijdag 10 juli 2009 17:06

Preview functie voor Tweakblogs zou ook wel nice zijn.

Door Tweakers user JoWannes, vrijdag 10 juli 2009 17:35

Preview functie voor Tweakblogs zou ook wel nice zijn.
Dat jij (en mods) alleen je blogpost kan zien? Dat is er hoor, moet je gewoon even "zichtbaar voor iedereen" uitvinken. Of: de 'release date' 10 minuutjes verder zetten, heb je even tijd om te editten...

Door Tweakers user Erkens, vrijdag 10 juli 2009 17:36

Die is er, je moet je blogpost gewoon niet "zichtbaar voor publiek" zetten ;)

Door Tweakers user PoisonouZ, vrijdag 10 juli 2009 19:48

In Windows Mail (in Vista) is alles gecentreerd in de nieuwsbrief. Nog niet helemaal goed dus. Wel ziet de nieuwsbrief er stukken beter uit zo!

Door Tweakers user _AvA_, zaterdag 11 juli 2009 11:23

Ziet er goed uit die nieuwsbrief!

Door Tweakers user Aapje, zaterdag 11 juli 2009 13:26

Nieuwsbrief ziet er prima uit vanuit Firefox in Kerio Webmail! :) Top werk :P

Door Tweakers user novice.tweaker, zondag 12 juli 2009 13:22

De lettertjes van de Nieuwsberichten zijn mij te klein. Ik ga de plain-versie maar eens proberen.

Reageren is niet meer mogelijk