Betere overzichten

Door rob_erwt op maandag 6 april 2009 16:25 - Reacties (18)
Categorie: Werk, Views: 7.888

Nadat we de Tweakblogs vrij hebben gegeven aan alle gebruikers (mits ze genoeg karma hebben ;) ), werden de overzichtlijstjes op de Tweakblogs homepage een beetje ontroereikend. Er kwamen zoveel nieuwe Tweakblogs en posts bij dat je al snel posts miste omdat er al weer zo veel nieuwe geschreven waren.

En dat is natuurlijk een goed ding. Althans, de snelheid waarmee posts verschijnen, niet zo zozeer de toegenomen onduidelijkheid op die overzichtpagina. Dus daar hebben we maar wat aan gedaan. Vanaf heden kun je de lijstjes die je vind op de homepage 'uitklappen' voor meer resultaten.

Een ander veelgehoord commentaar was dat alleen de nieuwste posts van een gebruiker in (bijvoorbeeld) de tracker verscheen. Als een gebruiker dan vlak achter elkaar twee posts schreef, miste je er al snel een. Ook daar hebben we wat aan gedaan. Op de Tweakblogs homepage kun je nu op het kopje 'Updates' klikken waarmee je naar een pagina gaat waar de laatste 50 blogposts verschijnen zonder de filtering. Zo hoef je echt nooit meer iets te missen! ;)

Volgende: V&A en nieuwsbrief layout 07-'09 V&A en nieuwsbrief layout
Volgende: Tweakblogs aanpassingen 02-'09 Tweakblogs aanpassingen

Reacties


Door Tweakers user ScytheNL, maandag 6 april 2009 17:08

Nieuwe toevoegingen vereisen meestal (een) nieuwe feature(s) en hierop is ook redelijk snel ingesprongen met een simpele maar doeltreffende oplossing. Thumbs up zou ik zeggen :)

Door Tweakers user Swelson, maandag 6 april 2009 17:11

Inderdaad, goed bezig!

Door Tweakers user we_are_borg, maandag 6 april 2009 17:25

Wat ik graag zou zien is een overzicht pagina waarop iedere blog op staat. Zo doende kan men alles na kijken.

Door Tweakers user Erkens, maandag 6 april 2009 17:29

we_are_borg: Je bedoeld het overzicht wat je krijgt als je op de titel "Tweakers.net Tweakblogs" klikt op die overzichtspagina? :P

Door Tweakers user Rafe, maandag 6 april 2009 18:06

@Erkens: die zit wel nogal verstopt imo :)

Door Tweakers user Ruudjah, maandag 6 april 2009 18:38

Erg nijs :). Nu nog die universele blog API.

:P

[Reactie gewijzigd op maandag 6 april 2009 18:39]


Door Tweakers user Jungian, maandag 6 april 2009 18:49

Misschien een beetje off-topic of al behandelt (een linkje wordt op prijs gesteld), maar waarom heeft T.net er eigenlijk voor gekozen om zelf iets te bouwen ? Blog-software als Wordpress is redelijk feature-compleet en ik kan me haast niet voorstellen dat het meer werk had geweest om WP om te bouwen dan om enigsinds van scratch te beginnen.

<ondankbarehondmodus>
Hier zal ik vast voor op de bugtracker moeten zijn, maar dingen zoals een simpele preview-functie en een betrouwbare edit-functie (ik heb nu al meerdere keren gehad dat ik at random wel/niet een post op andermans blog kon wijzigen) staan hopelijk ook hoog op jullie lijstje ?
</ondankbarehondmodus>


Door Tweakers user Little Penguin, maandag 6 april 2009 20:07

Misschien een beetje off-topic of al behandelt (een linkje wordt op prijs gesteld), maar waarom heeft T.net er eigenlijk voor gekozen om zelf iets te bouwen
Ik kan moeilijk voor de t.net crew spreken, maar ik kan me wel een paar redenen voorstellen. Zo is WordPress een open source (GPL) product en zal men eventuele wijzigingen direct weer publiek moeten maken, ook zijn er al voldoende mogelijkheden om een 'hosten'WordPress acoount te bekomen.

Uiteindelijk denk ik dat de integratie met de FrontPage, gebruikersdatabase, etc een belangrijke overweging was om het toch lekker zelf te doen en het wiel op een andere manier uit te vinden...

En misschien vond een crewlid het gewoon lewuk om een blogengine te maken...

Door Tweakers user veldmuis, maandag 6 april 2009 21:47

Nou nog een knopje waarmee je je eigen reacties binnen alle blogs kunt zien.

Door Tweakers user moto-moi, maandag 6 april 2009 23:33

Hier zal ik vast voor op de bugtracker moeten zijn, maar dingen zoals een simpele preview-functie
Voor zover mijn info gaat schijnt dat ook niet te kunnen bij Wordpress?
en een betrouwbare edit-functie (ik heb nu al meerdere keren gehad dat ik at random wel/niet een post op andermans blog kon wijzigen) staan hopelijk ook hoog op jullie lijstje ?
Dat is iets wat de blogeigenaar naar believen in en uit kan schakelen. Not a bug ;)

Door Tweakers user rob_erwt, dinsdag 7 april 2009 08:49

Hier zal ik vast voor op de bugtracker moeten zijn, maar dingen zoals een simpele preview-functie en een betrouwbare edit-functie (ik heb nu al meerdere keren gehad dat ik at random wel/niet een post op andermans blog kon wijzigen) staan hopelijk ook hoog op jullie lijstje ?
De preview functie van de tweakblogs werkt eigenlijk hetzelfde als die in Wordpress hoor: je tikt een blog en ipv het rechtstreeks te publiceren zet je eerst een vinkje uit bij 'Zichtbaar voor publiek'. Dan wordt hij gewoon opgeslagen en kun jij, als weblog eigenaar, hem wel zien en de rest van de wereld niet. Het enige verschil met Wordpress in deze is dat je bij WP een ander linkje moet aanklikken, maar het idee is hetzelfde. ;)

Het kunnen wijzigen van je post op een tweakblog is, zoals moto-moi al zei, een feature die de tweakblog eigenaar zelf aan of uit kan zetten. Not a bug dus inderdaad. :)

Overigens heb ik gisteren ook een bug gefixed waarbij iemand potentieel iemand anders reactie kon wijzigen door het manipuleren van de POST variabelen, maar ik neem niet aan dat je dat bedoelde. Maar dat is dus nu ook niet meer mogelijk. ;)

Door Tweakers user mOrPhie, dinsdag 7 april 2009 12:14

Moet ik bugs en wensen voor blogs ook melden in devtrack?

Ik wil namelijk RSS opmaak. Sinds het verschijnen van meer blogs op tweakblogs wordt het interessant deze te gaan bijhouden met rss-readers. Echter zit er in de rss-feeds geen opmaak meer, waardoor het vaak een onleesbaar geheel wordt. Zeker als mensen gaan quoten of plaatjes posten e.d. :)

Verder: Lekker bezig freek!! :P

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 april 2009 12:15]


Door Tweakers user rob_erwt, dinsdag 7 april 2009 12:36

Moet ik bugs en wensen voor blogs ook melden in devtrack?
Bugs mag je gewoon in devtrack melden. Onder het Frontpage project is een Tweakblogs categorie.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 april 2009 12:36]


Door Tweakers user Motrax, dinsdag 7 april 2009 12:45

En nu nog een zoekfunctie in de blogs. Die knop heb ik in ieder geval nie tkunnen ontdekken. Zodra er 20 blogs oid gepost zijn, kan je nooit de andere meer terug vinden.

Door Tweakers user Patriot, dinsdag 7 april 2009 22:08

En nu nog een zoekfunctie in de blogs. Die knop heb ik in ieder geval nie tkunnen ontdekken. Zodra er 20 blogs oid gepost zijn, kan je nooit de andere meer terug vinden.
Beetje vreemde reactie op een blogpost waarin juist is verteld dat hij na 30 nieuwe blogposts pas verdwijnt uit het actieve posts-lijstje :+

Door Tweakers user Motrax, woensdag 8 april 2009 09:22

Mind the oid ;)

Het is probleemverschuiving. Ik kan nu nog steeds niet verder kijken dan 30 blogs, of moet via de auteurnaam in zijn profiel de andere blogs opzoeken.

Maar bijvoorbeeld een blog over een kanariegele auto waar ik verder niet van heb onthouden wie het geschreven heeft en niet in de top 30 staat, is niet terug te vinden. Toevallig weet ik dat een zekere Aap of Aapje dit geschreven heeft, maar als hij ook niet toevallig in één van de overzichten staat, wordt het wederom lastig. Misschien dat ik dan via het verbouwen van wat urls bij zijn profiel en blogoverzicht kom, maar gebruiksvriendelijk is het niet.

Door Tweakers user rob_erwt, woensdag 8 april 2009 11:33

Een zoekfunctie is zeker iets wat we op termijn wel willen gaan aanbieden. Geen idee alleen over wat voor termijn we het dan hebben... ;)

Reageren is niet meer mogelijk